Plzeňské fotbalové odchody výrazně poznamenaly hráčský kádr Viktorie

Stadion v Plzni. Foto Archiv ZapadoceskydenikStadion v Plzni. Foto Archiv Zapadoceskydenik

Fotbalisté Viktorie Plzeň se chystají na kvalifikaci nově vzniklé Evropské konferenční ligy. V přípravě dostávají šanci někteří noví hráči, ale spousta členů dosavadního kádru také plzeňský klub opustila.

Reklama

Výčet fotbalistů loučících se s Plzní je hodně početný. Dlouholetý lídr týmu David Limberský ukončil profesionální kariéru a stal se hráčem třetiligových Domažlic, za které už nastoupil v přípravném zápase právě proti Viktorii Plzeň. S klubem se rozloučil záložník TomᚠHořava, který podle svých slov skončil s aktivním fotbalem. Další záložník Jan Kovařík přestoupil do Bohemians Praha 1905.

Ondrášek do Bukurešti

Útočník Zdeněk Ondrášek zamířil do rumunského klubu FCSB z Bukurešti, tradičního účastníka evropských pohárů. Ofenzivní záložník nebo útočník Ondřej Mihálik odešel na roční hostování do Dynama České Budějovice. Záložník Ubong Ekpai po skončení smlouvy v Plzni podepsal smlouvu ve Slavii Praha. A Marko Alvir po návratu z hostování v Českých Budějovicích si vyzkouší roční hostování ve slovinském klubu NK Maribor.

Přišel Mosquera z Liberce

Z nových tváří se zapojili do přípravy Jhon Mosquera ze Slovanu Liberec, Ondřej Pachlopník ze Zbrojovky Brno, odkud se vrátil do Plzně obránce Luděk Pernica. Michal Hlavatý hostoval v Pardubicích, Šimon Gabriel v Teplicích a Dominik Janošek ve Zlíně, přičemž TomᚠChorý má za sebou hostování v Belgii.

Záložník Modou N'Diaye z Táborska a brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem uspěli na testech a s fotbalisty prvoligové Plzně odcestovali na soustředění do Rakouska. Naopak kvůli zranění se kempu nezúčastní záložník LukᚠKalvach, útočník TomᚠChorý a obránci Milan Havel s Luďkem Pernicou.

Čtyřiadvacetiletý senegalský záložník N'Diaye stejně jako o dva roky starší slovenský brankář Tvrdoň se s Plzní chystali od začátku letní přípravy. Trenéra Michala Bílka zaujali natolik, že je Viktoria angažuje. Podle klubového webu Západočeši v příštích dnech dořeší formu jejich setrvání v klubu.

Vzhledem k marodce se k týmu připojil obránce Radim Řezník, který přitom na startu přípravy dostal svolení hledat si nové angažmá. Reprezentant Jakub Brabec má po vyřazení českého týmu na evropském šampionátu dovolenou a za mužstvem dorazí v průběhu soustředění. Viktoria odehraje v Rakousku tři přípravné zápasy.

Reklama
Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

4 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat/zobrazit komentáře

Komentáře