Byl zahájen 18. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje

Z Plzně - centrum. Foto Archiv ZapadoceskyDenikZ Plzně - centrum. Foto Archiv ZapadoceskyDenik

Nový ročník prestižní veřejné soutěže Stavba roku Plzeňského kraje společně vyhlásili za Plzeňský kraj hejtmanka Ilona Mauritzová, za město Plzeň primátor Martin Baxa a za Krajskou hospodářskou komoru v Plzeňském kraji její předseda Petr Chvojka.

Reklama

Stavby dokončené v roce 2020 se mohou do soutěže přihlašovat až do 21. května 2021. I v letošním roce se přes probíhající pandemickou situaci dočkáme novinky, a to v souvislosti s prezentací inženýrských projektů ČKAIT.

Odstartoval již 18. ročník soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2020, který bude provázet šastná sedmička. Sedm porotců bude rozhodovat o udělení sedmi cen pro soutěžní stavby rozdělené do sedmi soutěžních kategorií. O titul Stavba roku Plzeňského kraje se mohou ucházet všechny stavby zkolaudované nebo uvedené do provozu v časovém rozmezí od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2020.

„Plzeň a celý Plzeňský kraj se v posledních letech mění doslova před očima. To není pocit jen můj, ale ve velké míře i těch, kteří do našeho města a kraje přijedou jednou za čas. Obdivují proměnu a posun k modernímu způsobu života, jehož je architektura, stejně jako urbanismus, jednou z nejdůležitějších součástí. To vše především díky schopnostem architektů, ale i odvaze investorů, mezi které Plzeňský kraj rozhodně patří,“ uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

Stavby mohou přihlásit investoři, projektanti, zhotovitelé nebo vlastníci. Soutěžními kategoriemi jsou novostavby budov, rekonstrukce budov, stavby pro bydlení, dopravní a inženýrské stavby, průmyslové stavby, sportovní a volnočasové stavby a veřejná prostranství.

Přihláška, která musí být podána nejpozději 21. května 2021, musí obsahovat všechny požadované přílohy a dokumentace, které jsou specifikované v podmínkách soutěže. Následně bude všechny řádně přihlášené stavby posuzovat odborná porota.

V každé soutěžní kategorií určí nominace, ze kterých se budou vybírat vítězné stavby. Porota určí vítěze titulu Stavba roku Plzeňského kraje, který může být udělen jedné stavbě v každé kategorii, ale stejně tak má porota právo tento titul neudělit.

Reklama
Přidejte se k nám na Facebooku!

Hodnocení

3 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Přidat/zobrazit komentáře

Komentáře